Nieuwe stap voor stapkaart voor Overijssel

 

 

Inleiding OverijsselOverijssel is een aangaande de 12 provincies van Nederland. Dit grenst met een provincies Drenthe, Friesland, Flevoland, Gelderland en dit buurland Duitsland. De hoofdstad aangaande Overijssel is Zwolle. Overijssel wordt dit wordt ook wel een “Achtertuin met Nederland” genoemd, aangezien het heeft ons omvangrijke hoeveelheid met natuur.

Je kunt Overijssel onderverdelen in 3 segmenten: Een kop betreffende Overijssel, Salland en Twente.

Elke streek heeft bestaan persoonlijk figuur. In de kop aangaande Overijssel tref je veel water (meren) met, Salland bezit heuvels met veel weilanden en in Twente zie je heel wat bossen. Kortom in Overijssel kan zijn veel te ontdekken!!

 

 

Geschiedenis over OverijsselEen 1e mensen die dit gebied Overijssel bezochten, hadden nauwelijks vaste woonplaats. Ze leefden mits zwervers en waren compleet afhankelijk van een milieu. Zij leefden aangaande de jacht, een visvangst en dit verzamelen van wilde vruchten, wortels en noten.Zodra werktuigen gebruikten ze vuurstenen. Deze vuurstenen zijn in omvangrijke aantallen in een grond gevonden. Om 2500 vanwege Christus begon de mens een persoonlijk locatie te zoeken. De allereerste landbouwers kozen een zandgronden betreffende Twente en plekken voorbij de Vecht en Regge teneinde te wonen. Pas in de vroege Middeleeuwen gingen de personen in een IJsselstreek wonen. Uit deze tijd zijn ook heel wat werktuigen en gebruiksvoorwerpen betreffende aardewerk gevonden. Tot de vijftiende eeuw werden Overijssel nog Oversticht genoemd. Het Sticht kan zijn ons oude naam wegens Utrecht, een bisschopsstad, die tot in de dertiende eeuw macht uitoefende aan een groot gebied. Later kreeg dit gebied een naam Overijssel, deze titel was bedacht door de personen in dit westen die spraken over dit gebied aan de overzijde over een IJssel.

In de tijd van Willem I kwam daar in Overijssel meer aandacht wegens handel en nijverheid (metaal en textiel). Terwijl Willem I met de macht kan zijn (1835)geraken er belangrijke verkeersverbindingen geschapen. Zo ontvangt Zwolle verbinding met een IJssel en zo tevens verbinding met een Zuiderzee.Omdat er meer industrie komt, horen te er meer wegen en waterwegen geschapen geraken.In Twente kan zijn daar veel textielindustrie, Twente verandert van een boerengebied tot een snel groeiend industriegebied.Behalve een aanleg van een Overijsselse ook in Overijssel kanalen komt er rond 1864 een 1e spoorwegverbinding.

In de twintigste eeuw volgen een ontwikkelingen elkander sneller. Op een steden groeien en daar worden meer wegen aangelegd, waaronder ook een autobaan. De sterke bevolkingstoename zorgt daar vanwege dat oude boerderijen verdwijnen en nieuwbouwwijken uitkomen. Meteen heeft Overijssel enkele grote steden betreffende totaal 3.084.509 inwoners.

 

 

 

 

Salland

De landbouwers hadden akkers nodig om voedsel te verbouwen. Voor hadden ze bossen gekapt. Die afgekapte bossen zijn toentertijd heidevelden geworden. De meeste heidevelden zijn wederom bossen of landbouwgrond geworden. De velden welke alsnog over bestaan gebleven bestaan natuurreservaten geworden om nog ons oud stukje landschap te behouden.

 

 

TwenteTwente heeft veel historie. Het heeft heel wat platteland, korte steden en omvangrijke loofbossen. Twente is het oostelijke deel van Overijssel. Het kan zijn een hete regio betreffende z’n kronkelende beekjes, riviertjes en bossen. Er bestaan in Twente heel wat Saksische boerderijen (dat is ons type boerderij). Een grondsoort in Twente kan zijn zand en ons weinig klei. Enkele posten in Twente bestaan: Delden, Enschede, Oldenzaal, Almelo, Hengelo, Denekamp en Rijssen.

In het oosten aangaande Twente stroomt dit riviertje een Dinkel.De Dinkel heeft ons lengte van 84 kilometer, maar 44 kilometer ligt in Duitsland. Dit kan zijn een zijrivier betreffende een Vecht. Langs de Dinkel zijn hete loof- en naaldbossen te opmaken en koren- en heidevelden. Aan het begin met de Dinkel is dit ons smal riviertje, naderhand wordt de Dinkel langzamer breder. Twente kan zijn een cruciaal industriegebied. Een grootste industrieplaatsen zijn: Enschede, Almelo en Hengelo. In Enschede waren veel textielfabrieken. Ten Cate en Gelderman waren beroemde namen.Na 1967 zijn er heel wat textielfabrieken kunnen sluiten. Niet enkel textiel was daar in Twente doch ook metaalindustrie, denk in Hengelo maar met Stork en Holec, Tevens waren er ook steenfabrieken.

 

 

De vlag en dit wapen over Overijssel


De vlag van Overijssel heeft in dit middelpunt een korte blauwe golvende balk. Het is het symbool met een IJssel. Aan de boven en de onderkant is ons recht rooie balk. Die loopt ook niet zeker door tot de blauwe balk doch daar tussen komt nog ons gele balk. Met beide kanten.

Dit wapen met Overijssel is een schild betreffende daarop ons rood “klimmende” leeuw. Daar achter loopt ons golvende lijn (IJssel). Boven dit schild zit een 5 bladerige kroon. Het wapen is met 2 kanten vastgehouden door 2 klimmende leeuwen met organische kleur

overijssel

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Nieuwe stap voor stapkaart voor Overijssel”

Leave a Reply

Gravatar